2024-2025 DERS MUAFİYET BAŞVURUSU İLANI

20.09.2024

Değerli Öğretmen Adayları,

20.09.2024 – 25.09.2024 tarihleri arasında;

PFESP öğrencilerinin daha önce başka bir Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından alıp başarılı olduğu dersler veya yükseköğretim kurumlarının eğitim/eğitim bilimleri fakültelerinden alıp başarılı olduğu derslere ilişkin muafiyet başvurusu değerlendirmeye alınır.  Açık öğretim fakültesi dersleri muafiyet için kabul edilmeyecektir.

Muafiyet başvurusunun değerlendirmesinde Yükseköğretim Kurulu’nun 27.09.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında uygun görülen “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar”, Düzce Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi ve Düzce Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin hükümleri uygulanır.

*** Öğrencinin; yükseköğretim kurumlarının eğitim/eğitim bilimleri fakülteleri ve formasyon kapsamı dışında alıp başarmış olduğu derslerin muafiyet başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

*** Muafiyet başvuru dilekçesi ekinde, muaf olunmak istenen derslerin ders içerikleri ile transkript sunulması zorunludur.

*** İsteğe bağlı formasyon kapsamında ders alıp sertifika programına katılan öğrencilerimiz ders içeriği sunmasına gerek yoktur.

**** Muafiyet tanınan derslere ilişkin ücret iadesi yapılmayacaktır.

 **** Muafiyet başvuruları 20.09.2024 – 25.09.2024 tarihleri arasında güz ve bahar dönemine ilişkin derslerden alınacaktır.

*** Başvuru Dilekçesi, Not Döküm belgesi ve Transkript (Not döküm belgesi) anlaşılır ve okunur bir şekilde taranarak formasyon@duzce.edu.tr mail adresine gönderilmesi yeterlidir. Resim çekilerek atılan belgeler işleme alınmayacaktır.

 

Başvurular incelenerek tamamlandığında, sonuçlar formasyon internet sitesinden duyurular bölümünde ilan edecektir.

 

MUAFİYET DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ